2014. január 5., vasárnap

Útiterv

Az utazást egy 10 napos szervezett körúttal kezdjük, majd 4 napig pihenünk saját szervezésben a tengerparton. A részletes program alább látható (forrás: Cubafiesta):


Budapest » Havanna / Varadero
1. nap
Kuba felfedezőknek körutazás: indulás minden hétfőnElutazás Budapestről Havannába (párizsi átszállással, saját szervezésben). Szálláshely elfoglalása. Vacsora a hotelben.

Havanna » Guama » Cienfuegos
2. nap
Kuba felfedezőknek körutazás második helyszíne: GuamaReggeli a hotelben, utána Guamá (ökológiai) kirándulás. A Zapata-félszigetre utazunk, ahol ellátogatunk a Krokodil farmra és az Aldea Taina rekonstruált indiánfaluba (motorcsónakon megközelítve egy lagúnán keresztül). Ebédünket egy helyi étteremben fogyasztjuk el. Majd tovább utazunk a  "Dél gyöngye"-ként is emlegetett Cienfuegosba, ahol rövid városnézést tartunk: Prado, Parque Martí, látogatás a Tomás Terry színházban, Palacio de Valle. Ezután elfoglaljuk szálláshelyünket.  Vacsora a hotelben.

Ciefuegos » Trinidad » Sancti Spíritus
3. nap
Kuba felfedezőknek körutazás harmadik helyszíne: Sancti SpíritusReggeli a hotelben, majd indulás a Világörökség részét képező Trinidadba. Érkezést követően városnézés: meglátogatjuk a Romantic Múzeumot, a mézes-rumos koktéljáról híres Canchanchara bárt és sétálunk a város koloniális, macskaköves utcáin az építészeti csodákban gyönyörködve. Ebéd után továbbutazás Sancti Spíritusba, útközben megálló és szabadprogram a Manaca Iznaga birtoknál. Érkezést követően buszos városnézés Sancti Spíritusban, rövid megállóval a központban. Szálláshely elfoglalása, vacsora a hotelben.

Sancti Spíritus » Ciego de Ávila » Camagüey
4. nap
Kuba felfedezőknek körutazás negyedik helyszíne: CamagüeyReggeli a hotelben, majd indulás Camagüeybe. Útközben gyönyörű tájak mentén haladunk: pálmák, szentjánoskenyérfák, ceiba fák. A főútvonal által elkerült apró településeken át haladva jutunk el Ciego de Ávilába, ahol rövid gyalogos városnézést tartunk (Parque Martí, a Tartományi Kormány épülete, San Eugenio de la Palma Patrón katedrális). Ebéd után folytatjuk utunkat az agyagedények városába. Érkezést követően városnézés Camagüeyben: Plaza de los Trabajadores, Plaza Ignacio Agramonte, Plaza del Carmen, Plaza San Juan de Dios, San Juan de Dios templom. Szálláshely elfoglalása, vacsora a hotelben.

Camagüey » Bayamo » Cobre » Santiago de Cuba
5. nap
Kuba felfedezőknek körutazás ötödik helyszíne: CobreReggeli a hotelben, majd indulás Bayamoba. Az 1513-ban Diego Velázquez által alapított városban született meg Kuba nemzeti himnusza. Városnézésre indulunk a  Catedral de San Salvador de Bayamo környékén, itt hangzott el először a himnusz. Ebéd után Santiago de Cuba felé vesszük utunkat, de érkezés előtt még meglátogatjuk a legismertebb kubai zarándokhelyet, a cobrei bazilikát. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása, majd vacsora a hotelben.

Santiago de Cuba
6. nap
Kuba felfedezőknek körutazás hatodik helyszíne: Santiago de CubaReggeli a hotelben, majd  Kuba második legfontosabb városának megismerése következik. A történelmileg és zeneileg is fontos, a keleti fővárosként és a forradalom bölcsőjeként is emlegetett Santiago de Cuba sok érdekességet tartogat: rövid megálló a Forradalmi téren, Moncada laktanya,  Plaza de la Catedral, Céspedes park, Diego Velásquez háza, Morro erőd, Kalóz Múzeum. Ebéd után szabad program. Vacsora a hotelben.

Santiago de Cuba » Holguín » Santa Lucía
7. nap
Kuba felfedezőknek körutazás hetedik helyszíne: BiránReggeli a hotelben, majd indulás Santa Lucíára. Útközben megálló a parkok városában, Holguínban, városnézés: Calixto García tér, San José tér, Marqueta tér, Virágok tere, San Isidoro de Holguín katedrális (benne a II. János Pál pápa tiszteletére emelt emlékmű), Loma de la Cruz (a "kereszt hegye", ahonnan csodás kilátás nyílik a városra és a Maniabón - hegyláncra). Ebéd után továbbutazás. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása, majd vacsora a hotelben.

Santa Lucía
8-9. nap
Kuba felfedezőknek körutazás nyolcadik helyszíne: Santa LucíaPihenés Santa Lucía fehér homokos tengerpartján. Számos program közül választhatunk, amiket a szálloda ingyenesen biztosít számunkra (szárazföldi és vízi sportok, szórakoztató show-k). Az all inclusive ellátás keretében pedig korlátlanul fogyaszthatjuk a különböző konyhák ételeit, és mellé remek kubai koktélokat kortyolhatunk.

Santa Lucía » Morón » Remedios » Santa Clara
10. nap
Kuba felfedezőknek körutazás kilencedik helyszíne: MorónReggeli a hotelben, majd indulás Santa Clarába. Az északi partvonal mentén haladva előbb Morón (óriási kakas szobor, melyről számtalan történet kering), majd Remedios (a spanyolok által alapított egyik utolsó település a XVI. századból) látnivalóit (II. Izabella tér, San Juan Bautista templom, koloniális épületek) is megtekintjük. Ebéd után folytatjuk utunkat. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása, majd vacsora a hotelben.

Santa Clara » Morón » Varadero
11. nap
Kuba felfedezőknek körutazás tizedik helyszíne: Santa ClaraReggeli a hotelben, majd  városnézés Santa Clarában: A páncélvonat elrablásának emlékműve (a Batista diktatúrája ellen harcoló Che Guevarának és csapatának állít emléket), Leoncio Vidal park, Teatro La Caridad, a Santa Clara Libre Hotel történelmi épülete, Forradalmi tér, Che Mauzóleum. A programot követően ebéd és utazás Havannába. Vacsora a hotelben.

Varadero
12-15. nap
Kuba felfedezőknek körutazás tizedik helyszíne: Santa Clara4 nap teljesen szabad program, pihenés a tengerparton (saját szervezésben).

Varadero » Havanna » Budapest
16. nap
Kuba felfedezőknek körutazás végeReggeli a hotelben, majd ezt követően transzfer Havannába, ott saját szervezésben pár óra városnézés, majd érkezés a havannai reptérre és hazautazás Budapestre.
17. napHazaérkezés Budapestre menetrend szerint.

3 megjegyzés:

  1. Egy dolgot tudok Kubáról, amit nem látok ebben az útitervben, és érdemes lenne megnéznetek: a havanna-i Florodíta bár, ahol feltalálták a Mojitot. Állítólag ott a legjobb a világon :) Make it happen! És aztán mondjátok el milyen volt :)

    VálaszTörlés
  2. Elnézést, a bár neve El Floridita:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Floridita

    És bár azt írják, a Daiquiri-ről híres, azért Hemingway mégiscsak mojitot kortyolgatott itt :)

    VálaszTörlés
  3. Mojito a Bodeguita del Medio-ban :)

    VálaszTörlés